Project Description

DOKAZ epizoda 2 – “U nedostatku dokaza“ – postavlja pitanje ima li mesta za pretpostavku nevinosti u društvu u kome, sudeći po broju afera, nema nevinih. Ovo tim više, što se ispostavlja da su mnogi slučajevi koji su predstavljani kao “najviši stepen kriminala“ (od piramidalnih banaka, novca na Kipru, stečajne i drugih “mafija“, pedofilije u crkvi, afera “Kofer“ i “Index“, šverca cigareta, slučaja Mišković i 24 privatizacije, Nacionalne štedionice i Mobtela) okončani oslobađajućim presudama zbog odustajanja od optužnice, zastarevanja ili “nedostatka dokaza“.

Sa druge strane, mnoge afere nikada ni ne završe na sudu, slučajevi se “drže u fioci“, a ljudi “u šaci“, aktuelizuju se po potrebi i interesima i neretko pretvaraju u medijsku hajku, što za posledicu ima stvaranje oreola krivice koja uništava karijere i ljudske živote.

 

Autorski tim: autor Bojana Lekić, reditelj Ivica Vidanović, direktor produkcije Bojan Morača, izvršni producent Nevena Savić, direktor fotografije Dalibor Tonković, kompozitor Dobrica Višnjić

Produkcija BRENDON

 

 

Dokumentarni serijal DOKAZ je proizveden uz podršku Evropske Unije.
Produkcija BRENDON je isključivo odgovorna za sadržaj programa, što ne znači da sadržaj odgovara stavovima Evropske Unije.
Projekat je podržalo i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.
Stavovi izneti u podržanom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je projekat sufinansirao.