Tribina i pretpremijera treće epizode dokumentarnog serijala “Buka i bes” autora Bojane Lekić koja govori o najzastupljenijim oblicima maloletničkog kriminala, uzrocima, posledicama i nedostatku mera prevencije i resocijalizacije.

O značaju problema maloletničke delikvencije i uloge medija u pokretanju relevantnih pitanja i kroz projektne sadržaje pre pretpremijere će govoriti: Saša Mirković – državni sekretar za informisanje, Ministarstvo kulture i informisanja; Predstavnik Ambasade Kraljevine Holandije i Gordana Janković – OEBS, šef odeljenja za medije

Posle pretpremijere biće održana tribina “Imamo li bolji odgovor na maloletničku delikvenciju od buke i besa?”. Na tribini će biti reči o ulozi medija u kreiranju sistema vrednosti u društvu, (ne)profesionalizmu u izveštavanju o maloletničkom kriminalu, nedostatku međusektorske saradnje, sporenjima oko novih zakonskih rešenja i koraci koje je moguće preduzeti u cilju smanjenja maloletničke delikvencije.

Sagovornici su: Mikaina Stefanović – Centar za socijalni rad – Beograd, dr Ivana Stevanović – član radne grupe za izradu izmena Zakona o maloletnicima, v.d. direktorka Instituta za kriminološka i sociološka istraživanja, Biljana Lajović – ekspert za prevenciju vršnjačkog nasilja i specijalista školske psihologije i Dragan Rolević – direktor Zavoda za vaspitanje dece i omladine “Vasa Stajić”.

Podatke iz istraživanja rađenog unutar projekta “Bezbednost mladih – izazovi i preporuke” izneće i predstavnici Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS).